Sterkteberekening essentieel voor industrieel ontwerper

sterkteberekeningVoor industrieel ontwerper van de toekomst

Sterkteberekening analyses en simulaties volgens de ‘Finite Element Method’ of wel ‘Finite Element Analysis’, afgekort FEM en FEA, worden alsmaar belangrijker bij de ontwikkeling van onderdelen voor de maakindustrie. Eindige elementen methoden die met behulp van rekensoftware kunnen worden uitgevoerd, hebben hun betrouwbaarheid en veelzijdigheid in de afgelopen 50 jaar intussen bewezen.

Tegenwoordig zijn simulaties nauwkeurig en kunnen snel worden gegenereerd. Hierdoor krijgen ontwerpers steeds meer vertrouwen in een computersimulatie en laten tijdrovende handberekeningen en praktische tests daarom ook steeds vaker vervangen door simulaties.

Het fundament voor design engineering

Vandaag de dag, met de ontwikkeling van steeds snellere computers met meer rekenkracht en daarmee de voortgang van het berekenen van de mogelijkheden, laten steeds meer bedrijven hun model doorrekenen. Men krijgt nu beter inzichtelijk hoe een fabricageproces zal verlopen en hoe het product zich in de praktijk gedraagt nadat het is vervaardigd.

Daarnaast wordt de eindige elementen simulatie werkwijze niet beperkt tot alleen het ontwerpen van nieuwe componenten. Een sterkteberekening kan engineers ook helpen meer inzicht te krijgen bij het achterhalen van oorzaken, bijvoorbeeld waarom constructies in een bepaalde toestand zijn bezweken.

De kans is dan ook bijzonder groot dat deze ontwerp- en analysetool in de toekomst steeds vaker zal worden toegepast, dit in combinatie met andere nieuwe productietechnieken zoals onder andere Rapid Prototyping.

Eindige elementen methoden zullen zich weten te vestigen als een onmisbaar instrument tijdens het engineering proces voor de productie van innovatieve, zeer efficiënte en betrouwbare producten.

Sterkteberekeningen uitermate belangrijk bij het ontwerpproces

U wilt natuurlijk graag weten of uw ontwerp sterk genoeg is en dat het niet zal bezwijken onder een bepaalde druk of kracht. Tevens wilt u geen over gedimensioneerde producten en de maakkosten van u product minimaal houden.

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het doorrekenen van diverse eenvoudige en gecompliceerde constructies, zodat u zeker weet dat uw ontwerp voldoet aan de gestelde sterkte- en veiligheidseisen.

Wij hebben experts beschikbaar die uw ontwerp met behulp van Computer Aided Engineering (CAE) kunnen analyseren waarbij wij tevens verbeter voorstellen aandragen om te komen tot gewenste oplossingen.

Meer informatie over een sterkteberekening

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *