2D tekening omzetten naar 3D

2D tekening omzetten naar 3D?  Een 3D CAD ontwerp kan erg nuttig zijn geeft veelal een duidelijker beeld van een product of onderdeel. Men ziet sneller hoe een product er uit gaat zien, dit in tegenstelling tot een 2D tekening.

Het zien van een wirwar aan lijnen door elkaar kan erg verwarrend zijn. Om deze reden worden werktuigbouwkundige tekeningen tegenwoordig vrijwel altijd in 3D geleverd. Voor de productie van onderdelen blijft een 2D productietekening op de werkvloer wel benodigd om de maatvoering van onderdelen te kunnen controleren.

 

Van 2D productietekening naar 3D model

Wij bieden klanten de mogelijkheid om bestaande productietekeningen om te zetten naar 3D. Populaire digitale formaten, zoals dxf en dwg, kunnen hiervoor bijvoorbeeld worden gebruikt. Maar ook tekeningen die op papier zijn gemaakt, de zogenaamde hardcopy's, zetten wij moeiteloos om naar een 3D model. Zowel enkelstuk onderdelen als assemblage tekeningen kunnen wij verwerken. Deze kunnen apart of als samenstellingen worden opgebouwd.

Bel ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

 

Modellen ook direct laten vervaardigen?

Nadat u uw 2D tekening naar een 3D model heeft laten omzetten kunt het ook laten maken. Dit kan bijvoorbeeld door het te laten 3D printen. Ook behoort cnc draaien en frezen tot de mogelijkheden. Met onze specifieke kennis, ruime ervaring en netwerk aan toeleveranciers kunnen wij uw 2D model of 3D model direct laten produceren.

 

Een nieuw 3D CAD ontwerp laten maken?

Uiteraard kunt u bij Niivotec ook terecht voor elk nieuw 3D CAD ontwerp.

 

Neem contact op