3D printen

In tegenstelling tot de de verspaningstechniek wordt bij 3D printen materiaal toegevoegd in plaats van weggenomen. Hierdoor staat deze techniek ook wel bekend als ‘additive manufacturing’. Omdat de mogelijkheden van het 3D printen nagenoeg onbegrensd zijn, speelt model complexiteit vrijwel geen rol. Vormen die met behulp van moderne CNC computergestuurde werktuigmachines niet te maken zijn, kunnen wel met behulp van 3D printtechniek worden gerealiseerd.

Met behulp van 3D printen kan, nadat 3D CAD data is uitgelezen, eenvoudig een complex 3D product worden geprint. Het principe berust op laagopbouw, wat wil zeggen dat het product in meerdere lagen wordt gedrukt, zodat een 3D model ontstaat.

De techniek is uiterst geschikt voor simpele en complexe onderdelen. Het wordt veelal toegepast bij lage productieseries, enkelstuks, ontwikkelfasen en prototyping. Al in een vroeg stadium van productontwikkeling kan worden gekeken of het design voldoet aan gestelde eisen en wensen. Een groot bijkomend voordeel van deze duurzame productiemethode is dat kostbare grondstoffen zo min mogelijk worden uitgeput. Om het model te vormen wordt alleen materiaal toegevoegd op posities waar dat nodig is.

 

Uw eigen 3D ontwerp printen?

Heeft u wel een productidee, maar bent u niet in staat deze om te zetten in een 3D model, of bent u misschien nog niet tevreden met een bestaand ontwerp?
Laat ons u helpen met uw idee en adviseren bij het ontwerp, wij zijn in staat om deze eenvoudig om te zetten in een tastbaar product.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Uw model direct na ontwikkeling laten 3D printen?

Omdat wij nauw samenwerken met gerenommeerde co-makers in Nederland, kunnen wij u ontwerp direct na ontwikkeling snel laten produceren. Alle benodigde ontwerpen worden in dat geval door ons aangeleverd en gecontroleerd op maakbaarheid. Omdat wij precies weten welke 3D printer machines vereist zijn om het product te vervaardigen, bent u altijd zeker van een hoogwaardig én betaalbaar eindproduct.

 

Neem contact op

3D-printen

3D-printen-2