3D tekening maken

Wat is 3D tekenen eigenlijk? 3D-tekenen is één van de meest gebruikte technieken die door onder andere werktuigbouwkundige engineers en grafisch ontwerpers wordt toegepast. Het stelt hen in staat om de geometrische elementen zoals hoogte, breedte en diepte van hun 3D-projecten weer te geven. Een 3D ontwerp helpt ideeën te verduidelijken en concepten te visualiseren.

 

Wat is het verschil tussen een 2D- en een 3D-tekening?

Bij 2D tekenen maken we gebruik van slechts twee dimensies en produceren we een schets zonder volume. Het enige waar rekening mee wordt gehouden is de breedte en hoogte van een object.

Bij 3D tekenen nemen we een derde dimensie op: namelijk diepte. Tekenen in 3D maakt een tekening door toevoeging van diepte veel realistischer. Dit komt voornamelijk omdat een ontwerp rijker wordt aan details die het oog in werkelijkheid waarneemt.

Wanneer op schaal wordt getekend behouden vormen en afstanden dezelfde verhoudingen als in werkelijkheid. 3D-tekenen kent vele verschillende vormen en vereist sterke competentie in het tekenen. Wanneer je deze tekentechnieken volledig beheerst kun je de illusie wekken dat een tekening uit een pagina springt. Het lijkt tastbaar!

2D-tekeningen kunnen het voor iemand moeilijk maken om het eindproduct te visualiseren. Maar wanneer u 3D-tekeningen gebruikt om een 3D-model te maken, is het veel gemakkelijker om te laten zien en uit te leggen wat het is. Tegenwoordig wordt er voornamelijk in 3D getekend.

2D-tekenen blijft echter van belang. Een 2D-tekening kan worden afgedrukt en wordt doorgaans nog door veel operators gebruikt om een product te controleren op juiste maatvoering.

 

Hoe kan ik een 3D tekening laten maken?

CAD betekent ontwerpen met behulp van de computer. Voor het maken van een 3D CAD ontwerp is een krachtig werkstation en specifieke 3D tekensoftware benodigd. Daarnaast moet je beschikken over de nodige ontwerpkennis. Wij hebben deze kennis in huis.

Heeft u een idee in gedachten of op papier en wilt u ze omzetten naar een 3D model? Neemt dan gerust eens contact met ons op. Wij kunnen uw ideeën snel en moeiteloos van 2D omzetten naar 3D model.

 

Wat kost een 3D ontwerp?

Vraag wordt ons gevraagd naar de kosten voor het maken van een 3D model. In veel gevallen is er dan nog geen schets beschikbaar. Over vragen als: welke aantallen, maten, materiaal, kleur et cetera is nog niet goed nagedacht.

Om realistische prijzen te offreren is het van groot belang dat voor beide partijen duidelijk is wat moet worden gemaakt en wat de uiteindelijke verwachtingen zijn. Het aandragen van een duidelijke schets met maten en enige uitleg is daarbij van uiterst belang. Juist dan worden onnodige uitgaven achteraf tot een minimum gereduceerd.

Vind u het lastig om uw idee op papier over te brengen? Wij helpen u daarbij graag en begeleiden u bij het gehele traject naar uw nieuwe product!

 

Uw 3D ontwerp laten produceren?

Zodra het 3d ontwerp klaar is wilt u het wellicht ook laten produceren, ook dit kunt u door ons laten doen. Wij hebben machines in huis waarmee elk gewenste taak kan worden uitgevoerd. Dit doen we veelal door middel van CNC draaien en CNC frezen, 3D printen en spuitgieten.

 

Bel of mail ons gerust