Betrouwbaar en flexibel product ontwerpbureau voor engineering en verspaning

Mechanische engineering en verspaning

Niivotec Engineering is een dynamisch product ingenieursbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verschillende soorten industriële producten en precisie instrumenten. Onze kernactiviteiten zijn productontwerp, veelal gerealiseerd in de vorm van 3D-ontwerpen, en productontwikkeling. Bij ons worden uiteenlopende projecten gerealiseerd. Van het ontwerpen van een complete behuizing of complexe onderdelen tot een productontwerp voor een medische of industriële toepassing. Door de kleinschaligheid van ons bureau worden communicatielijnen kort gehouden, de basis voor een vruchtbare no-nonsense werkrelatie.

Techniek en design op maat

Wij denken met u mee vanaf het moment dat bestaande ontwerpen niet meer voldoen en er gezocht moet worden naar specialistische oplossingen. Met onze unieke precisie producten, gemaakt volgens de nieuwste technologieën, bent u zeker van een effectief en efficiënt resultaat.

Innovatie als speerpunt

Innovatie is meer dan alleen een technische verbetering van een product. Het draait om het tot stand brengen van een betrouwbaar, wetenschappelijk bewezen, systeem dat garant staat voor positieve groei. Ons ingenieursbureau helpt opdrachtgevers om visies te vertalen in slimme producten die waarde toevoegen aan de markt.

Goed ondernemerschap begint met MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO, is voor Niivotec Engineering een vanzelfsprekend onderdeel van goed ondernemerschap. Als bedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheden en plichten. Dit begint met een integer beleid en transparante communicatie, intern én extern.

Gericht op de toekomst

In verband met de verwachte schaarste van ruwe olie, de basis van veel kunststoffen, ontwikkelen wij onze producten zo duurzaam mogelijk. Door kunststoffen toe te passen die alternatieve, duurzame grondstoffen bevatten, proberen wij bij te dragen aan het milieu. Een bijkomend voordeel hierbij is dat deze producten, die worden ontwikkeld van recyclebare materialen, vaak beter scoren op levenscyclus-beoordelingen.

Ook op het gebied van productontwerp proberen wij zoveel mogelijk milieuvriendelijke productiemethoden en grondstoffen toe te passen. Door minder energie en grondstoffen te verbruiken, hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving, het milieu, veiligheid, mens en welzijn. Op deze manier kunnen ook toekomstige generaties voordelen halen uit polymeren.

Netwerk van specialisten

Ingenieursbureau Niivotec biedt de mogelijkheid om alle ontwikkelde producten direct te laten produceren. Wij werken hiervoor samen met uitstekende branchegenoten, co-partners met jarenlange ervaring en specifieke kennis. Voor u als klant betekent dit dat u zorgeloos kunt vertrouwen op onze knowhow, óók als uw product direct na het ontwerp moet worden ontwikkeld. U heeft altijd een centraal aanspreekpunt, gedurende het gehele traject.

Meer weten?

Heeft u een idee of design dat vraagt om verdere uitwerking? Of heeft u iemand nodig die projecten kan opstarten, overnemen of uitvoeren? Plan een vrijblijvende afspraak en laat ons u overtuigen van onze unieke werkwijze.