Plaatwerk voor apparatenbouw

Wat betekent apparatenbouw? Een apparaat is werktuig of instrument dat is samengesteld uit verschillende onderdelen. Apparatenbouw draait vooral om het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe apparatuur. Apparaten kunnen werkzaamheden overnemen, verlichten en nauwkeuriger uitvoeren, hierom blijft ontwikkeling van nieuwe producten noodzakelijk. Omdat apparaten steeds geavanceerder worden kunnen ze ook beter bijdragen bij productieprocessen in de toekomst.

 

De procedure

Samen met de afnemer worden specifieke eisen en wensen vastgelegd die benodigd zijn voor het doel dat het apparaat zal dienen. Vooral engineers en tekenaars houden zich vervolgens bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en tekenen van apparaten. Zodra ontwerp- en productietekeningen klaar zijn kan er daadwerkelijk worden geassembleerd. Op basis van constructietekeningen wordt een apparaat tot een geheel worden samengebouwd.

 

Voor wie?

Meestal zijn apparatenbouwers gericht op een specifieke sector en ontwikkelen ze een bepaald type apparaten. Wij richten ons voornamelijk op behuizingen voor electronica, industrie en consumentenproducten.

 

Behuizingen van plaatstaal, van losse componenten tot complete modules

Wij vervaardigen klant specifieke behuizingen van plaatstaal in kleine en grote series. Hoogwaardige plaatstalen behuizingen van aluminium, zink of staal worden in veel toepassingsgebieden gebruikt. De veeleisende technieken van plaatbewerking en oppervlakteafwerking maken een breed scala aan interessante behuizingsontwerpen mogelijk. Van geïntegreerde functies via sterke lijmverbindingen tot gestructureerde of gecoate oppervlakken, plaatstalen behuizingen bieden een breed scala aan mogelijkheden, van EMC-behuizingen tot schakelkasten.

 

MAAK EEN AFSPRAAK