Spuitgietdelen sensor-technologie

In onder andere sportcomplexen en zwembaden wordt er vaak gebruik gemaakt van elektronische regelsystemen voor het regelen en bedienen van douche installaties. Voor het inschakelen van de watertoevoer is hiervoor een behuizing ontwikkeld.

Tijdens het opzetten van de conceptontwerpen voor de behuizing is rekenschap gehouden met de toepassing. Het idee om te kiezen voor een druppelvorm sprak erg aan, zodoende is het concept verder uitgewerkt.

Het definitieve ontwerp bestaat uit een tweetal spuitgiet onderdelen, het wand-deel en de afdekkap. Beide delen kunnen op eenvoudige wijze op elkaar worden gemonteerd. Het wand-deel is voorzien van elektronica. Hierin zijn ook de sensor elementen geplaatst waarmee de unit, en daarmee de watertoevoer, kan worden geactiveerd.

Omdat de behuizing in natte ruimtes wordt toegepast, is een goede afscherming van de elektronische componenten uiterst noodzakelijk. Daarom wordt het met een epoxy giethars ingegoten wat tevens een goede chemische bestendigheid biedt.

Om de decoratieve look te verbeteren is de afdekkap verchroomd.