Finite element analysis software als ontwerp fundament

Finite element analysis software is voor de ontwerper erg belangrijk bij de ontwikkeling van onderdelen voor de maakindustrie. Deze technische term staat ook bekend als ‘Finite Element Method’ of ‘Finite Element Analysis’, afgekort FEM en FEA.

Eindige elementen methoden worden met behulp van rekensoftware uitgevoerd en heeft haar betrouwbaarheid en veelzijdigheid in de afgelopen 50 jaar intussen bewezen.

Tegenwoordig zijn simulaties nauwkeurig en kunnen snel worden gegenereerd. Ontwerpers krijgen steeds meer vertrouwen in een computersimulatie waardoor een tijdrovende handberekening of praktische test steeds vaker wordt vervangen door simulaties.

Finite element analysis software als fundament voor design engineering

Vandaag de dag laten steeds meer bedrijven hun model doorrekenen. Men krijgt daardoor beter zicht op het verloop van het fabricageproces en hoe het product zich in de praktijk gedraagt nadat het is vervaardigd.

Daarnaast wordt de eindige elementen simulatie werkwijze niet beperkt tot alleen het ontwerpen van nieuwe componenten. Finite element analysis software kan de industrieel ontwerper ook helpen bij het achterhalen van oorzaken. Waarom bijvoorbeeld constructies in een bepaalde bezwijken.

De kans is dan ook bijzonder groot dat deze ontwerp- en analysetool in de toekomst steeds vaker zal worden toegepast, dit in combinatie met andere nieuwe productietechnieken zoals onder andere Rapid Prototyping.

Eindige elementen methoden zullen zich vestigen als een onmisbaar instrument tijdens het engineering proces voor de productie van innovatieve, zeer efficiënte en betrouwbare producten.

Sterkteberekeningen uitermate belangrijk bij het ontwerpproces

U wilt natuurlijk graag weten of uw ontwerp sterk genoeg is en dat het niet zal bezwijken onder een bepaalde druk of kracht. Tevens wilt u geen over gedimensioneerde producten en de maakkosten van u product minimaal houden.

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het doorrekenen van diverse eenvoudige en gecompliceerde constructies, zodat u zeker weet dat uw ontwerp voldoet aan de gestelde sterkte- en veiligheidseisen.

Wij hebben experts beschikbaar die uw ontwerp met behulp van Computer Aided Engineering (CAE) kunnen analyseren waarbij wij tevens verbeter voorstellen aandragen om te komen tot gewenste oplossingen.

Meer informatie over een sterkteberekening